Maso v nálevu podle Věrky

od | Pro 17, 2020 | hlavní chod

S manželkou se hádáme odkud máme tento recept. Ať je to jak chce, je to návod na docela známou marinádu, která je u nás v trošku jiné obměně s chutí používaná už dlouhá léta. Děláme ji s jakýmkoli masem, které lze naklepat, ale nejčastěji kuřecí prsa, vepřové stehno nebo kotleta bez kosti.
Tato marináda dá masu výbornou chuť a mase se nevysušuje. V podstatě je u nás populárnější než klasický řízek. Kde až tak nemusí krůtí maso, tak varianta s tímto nálevem mu hodně pomůže. Výrazně se sníží aroma krůtího masa. Je velmi důležité, aby maso bylo hodně vyklepané, protože potom výrazně vynikne chuť marinády.
Recept na marinádu je pro čtyři dobře vyklepané řízky.

Suroviny

1 vejce
3PL Solamyl nebo Meizena
sůl
pepř
1PL majoránka
1KL sladké červené papriky
6PL olivového oleje
3-4 stroučky česneku
libeček ( 2 sušené lístečky )

Postup 

  1. Maso nakrájíme  naklepeme hodne natenko
  2. V misce spojíme všechny ingredience a dobře promícháme
  3. Maso ukládáme do nádoby tak, že jej ze všech stran potřeme marinádou. Jednotlivá masa ukládáme na sebe.
  4. Nádobu uzavřeme a dáme do ledničky přes noc marinovat
  5. Smažíme na troše oleje asi 2 minuty z každé strany.
  6. Podáváme s pečenýma bramborama a okurkou.

Tip:          Maso vám vydrží v marinádě i 3 dni. Zkuste do marinády kápnout pár kapek citronové šťávy. Je to velmi zajímavá chuť.

Fotogalerie

Share This